Количка

0 артикула
ляв  горе квадратен

Kатегории

Вижте всички статии

ПЕРДЕТАТА - как правилно да ги перем?

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

 

1. На първо място отстранете всички кукички и аксесоари. Отстранете и оловната нишка, ако има такава и тя е подвижна. Подобни предмети могат да повредят тъканите или части от пералната машина.

 

2. Поставяйте пердетата, особено тези от нежни дантелени материи, в специална мрежеста торбичка. Това не се налага при тежките, груби завеси. 

 

3. Изберете програма "ръчно пране" при температура 40 градуса и не използвайте препарати съдържащи хлор и избелители. Изберете течен перилен препарат за деликатни материи.

 

5. Ако пердетата са пожълтели, по-замърсени и попили лоша миризма ви препоръчваме да използвате специализиран перилен препарат за пердета, той ще ги почисти отлично и ще им осигури по-дълготрайна свежест, тъй като предотвратява натрупването на статично електричество, което привлича и задържа повече прах по тях.

 

5. Не използвайте опцията центрофуга, освен ако не сте убедени, че материята го позволява или това е изрично упоменато от производителя (максимум до 400 оборота). Центрофугата би улеснила изсъхването, но е възможно да накъса деликатните материи.

 

6. След прането, сгънете пердето правилно на две или на четири и прострете без щипки. Изчакайте изсъхване до 80%, т.е. леко влажно директно го окачете на корниза. Ако се налага гладене използвайте най-ниската температура на ютията и без пара, защото има вероятност да останат петна от парата.

 

Не на последно място превантивната грижа за пердетата ще помогне да запазите добрия им вид за по-дълго. За целта, обирайте праха от тях с прахосмукачка поне 1 път месечно, а ги перете поне 2 пъти годишно в топлите слънчеви дни - на пролет и есен, а защо не и по-често. 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари