Количка

0 артикула
ляв  горе квадратен

Kатегории

Вижте всички статии

Bio или Non-Bio прахове - каква е разликата?

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

 

Без да знаете разликата ще ви е много трудно да изберете най-подходящото за вас.

 

Ние сме тук за да ви помогнем!

 
Каква е разликата между Bio и Non-Bio?


Съществената разлика между Bio и Non-Bio перилни препарати е, че Bio перилните препарати съдържат определени ензими, които са много по-ефективни при почистване на петна. Тези ензими служат като бустер технология, предназначена да разтвори всички протеини, нишесте и мазнини, които са често срещани в хранителните петна, петната от пот, трева и други биологични петна.

 

Ензимите имат способността да работят при по-ниски температури, така че Bio препаратите са по-ефективни при температури 30-50 °С, в сравнение с Non-Bio. Ако предпочитате да перете при по-ниски температури, или да използвате кратки програми на пране на пералнята, Bio перилните препарати ще се впишат по-добре във вашето семейството.

 

 

Тогава, за кого са подходящи Non-Bio праховете за пране? Много хора в Европа използват Non-Bio препарати, поради чувствителната си кожа. Non-Bio продуктите не съдържат никакви ензими, така че рискът от дразнене на чувствителната кожа е по-малък, за сметка на това може да ви се наложи да използвате по-дълги програми с по-високи температури, за да се справите с повечето петна. Също така това би консумирало малко повече енергия.

 

Много родители на бебета и малки деца, знаещи тази информация биха използвали такива Non-Bio продукти при пране на детските дрешки. Въпреки леко объркващата асоциация при превод на български език (не-био), запомнете, че именно Non-Bio перилните продукти са отличен избор за хора с нетолерантна, алергична и раздразнена кожа, както и за бебешки дрешки, интимно или спално бельо.

 

Този тип перилни препарати са признати и от редица европейски дерматологични организации, като подходяща грижа не само за чисти и меки дрехи, но и за чувствителна кожа. 

За предпочитане е да поставяте течните Bio или Non-Bio препарати директно с чашката в барабана под дрехите, за да не полепват излишно по тръбите и чекмеджето за препарати. Съчетанието на течни перилни препарати с ползване на омекотител и ниски температури на пране неминуемо води до наслагвания и остатъци от препарат, мазнини и нечистотии по вътрешните части на пералнята, което често е причина за лоша миризма от прането. Ето защо, ако предпочитате този тип продукти е добре 3-4 пъти в годината да използвате специализиран препарат за почистване пералната машина отвътре.

 

След като вече знаете каква е разликата между Bio и Non-Bio, кой от тях ще изберете?

БИО ПЕРИЛНИ ПРОДУКТИ  БИО - ЗА СЪДОМИЯЛНА  БИО АРОМАТИЗАТОРИ

 

Нашия бутик разполага с Bio и Non-Bio перилни продукти, включително и специализирани таблетки, течни препарати, прах за пране, както и съвсем нови капсули с двойно действие.

 

Разгледайте нашите категорий с продукти, за да откриете най-добрия за вас?

 

При необходимост от повече информация не се колебайте да се свържете с нас и по телефона - 0898 775 935 (с Vibre).

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари