Количка

0 артикула

Kатегории

Вижте всички статии

Цветоулавящите кърпички - за какво и как се използват?

По време на прането и на цветни и на бели дрехи, от тъканите се отделят различни замърсявания и багри. Преди да изтекат заедно с водата те преминават през всички други дрехи в барабана и вероятността да ги оцветят е огромна, като това зависи най-вече от вида на тъканите. Това често е доста неприятно.

 

Има три решения на проблема с оцветеното пране:

 

 

1. Разделяйте дрехите по цветове още преди прането и пускайте в барабана само еднотипни цветове. Нпр. розово с червено, лилаво и оранжево. Светло синьо със зелено. Черно с кафяво, тъмо синьо, тъмно сиво. Бежово със светло сиво и жълто. Бялото винаги отделно. Хавлиите също винаги отделно (отделят доста власинки и абсорбират препарат и вода по по-различен начин от останалите дрехи, което води до лоши резултати за цялото пране).

 

 

2. Друго решение е да използвате специализиран течен препарат с цветоулавяща формула. Съществуват подобни препарати със подчертано цветоулавящо действие, което гарантирано няма да съсипе дрехите ви, независимо колко агресивни са цветовете/боите. За дрехите в така модерния десен - райетози тип перилни продукти са особено подходящи. С тах тъмните цветове няма да се пренесат върху светлите и дрехата ви няма да бъде унищожена. Повечето качествени западноевропейски перилни препарати за цветно пране съдържат в себе си до голяма част подобни формули за фиксиране на цветовете, но ако съответната дреха ви е особено скъпа в пряк и преносен смисъл по-добре изберете препарат на чийто етикет цветоулавящата опция е изрично упомената. В случай, че често ви се налага да перете големи количества "пускащи" дрехи изборът на течен перилен препарат в бутилка с формула "фиксиране/улавяне на цвета" е по-икономичното решение за Вас.

 

 

3. В случай, че рядко имате пране, което да е особено чувствително към прилепянето на бои и замъсители използвайте - цветоулавящи кърпички. С тях спокойно можете да комбинирате в барабана едновременно и тъмни/цветни и светли дрехи. В нашия магазин може да откриете доста марки такива кърпички в различна разфасовка, включително и такива за многократна употреба. На принципа на нано-технологиите те ‘хващат’ багрилата от дрехите още преди да са попаднали върху останалото пране. Тези кърпички са най-удобният начин за предотвратяване на нежелано оцветяване на тъканите и са гарантирано ефективни когато използвате продукт на реномиран производител. Експертите на "Бутик - перилни препарати" предупреждават, че все пак при тъкани, отделящи интензивно бои, изцяло улавяне на цвета от кърпичките не може да се гарантира. Такива дрехи е най-добре да се перат отделно на най-ниската възможна температура, задължително с прах/течен продукт за цветни дрехи, а още по-добре със специален препарат с цветоулавяща формула.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • IZI.Bg - Експертите В Прането!
    Благодарим ви за запитването! Такъв препарат е - Dixan течен с цветоулавяща формула 1,86L/30пр. Можете да го намерите на Начална страница, във водещи продукти или в Перилни препарати/Течни перилни/Цветни дрехи. За съжаление системата не позволява технически тук да се поставят линкове и не бихме могли да ви го посочим директно. Заповядайте на нашия чат от където ще можем да ви помогнем по пълноценно. Поздрави и приятно пазаруване!
    Отговори ›
  • Станимира
    Бихте ли препоръчали такъв прах с цветоулавяща формула?
    Отговори ›
«1»